Ruilen en retour

Herroepingsrecht:
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag dat u de goederen in ontvangst heeft genomen.

U maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

  • Gebruik te maken van de hieronder beschreven retour procedure via Mijn Account, waarbij u in de toelichting aangeeft gebruik te willen maken van het herroepingsrecht;
  • Contact opnemen via [email protected] en onder vermelding van uw ordernummer aangeven dat u gebruik wil maken van uw herroepingsrecht en retour wenst te zenden;
  • Gebruik te maken van het herroepingsformulier.


Wij zullen uw verzoek beantwoorden met een ontvangstbevestiging. Na het aanmelden van uw retourmelding heeft u nog 14 dagen om de bestelling te retourneren. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening en voor risico van de klant. In een aantal gevallen kan u geen gebruik maken van het herroepingsrecht, deze leest u hieronder.

Ruilen en Retour
Artikelen kunnen worden geruild of retour worden gezonden, uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de artikelen.

In onderstaande gevallen kunnen artikelen niet worden geruild, geretourneerd of gebruik maken van het herroepingsrecht:

  • Het artikel is speciaal voor u besteld;
  • de kleding is gedragen en/of gewassen;
  • u heeft zelf getracht heeft een gebrek te herstellen;
  • u heeft de wasinstructies/gebruiksaanwijzingen niet heeft opgevolgd;
  • indien het label niet meer aan het artikel is bevestigd (indien van toepassing).


Bij het aangaan van de transactie met KoelzKidz.nl verplicht u zich bij aflevering van de bestelling deze te controleren op eventuele beschadigingen of tekortkomingen. Mocht er iets niet in orde te zijn met uw bestelling, neem dan z.s.m. na ontvangst contact met ons op via [email protected] voor afhandeling. 

Het te ruilen of retour te zenden artikel mag alleen in die mate uitgepakt worden zodat het artikel beoordeeld kan worden of het naar wens is. Het artikel mag niet zijn gedragen (passen voor de maat mag uiteraard wel), niet gewassen en dient in originele verpakking, voorzien van de originele labels retour te worden gezonden.

Aanmelden voor ruilen of retour gaat via Mijn Account op de website. U gaat na het inloggen naar geplaatste orders, u zoekt de order op waar het om gaat en klikt op bekijken. U scrolt naar beneden en klikt op artikelen retourneren vervolgens kunt u aangeven welke artikelen u wenst te retourneren, de reden van retourneren en of u uw geld terug wenst te ontvangen of een andere maat / artikel. In het opmerkingen veld kunt u aangeven welke artikelen en welke maat u wenst te ontvangen indien van toepassing. Na aanmelding van de ruiling of retour ontvangt u van ons een bevestigingsmail met verdere instructies. Wacht altijd met retour zenden totdat u onze bevestiging van deze mail heeft ontvangen. 

Niet aangemelde retourzendingen zullen niet in behandeling worden genomen.

Bij een ruil- of retourzending dient het artikel altijd in originele staat en originele verpakking, voorzien van originele labels, degelijk verpakt en voldoende gefrankeerd verzonden te worden.

Bij een ruil- of retourzending bent U verantwoordelijk voor het verzendrisico tot het moment dat KoelzKidz het artikel weer in haar bezit heeft. De kosten die verbonden zijn aan het retour zenden van een artikel zijn voor uw rekening. Onvoldoende gefrankeerde zendingen zal KoelzKidz niet in behandeling nemen. Bij een retourzending ontvangt u het aankoopbedrag binnen maximaal 14 dagen retour. Indien u een complete bestelling retour zendt ontvangt ook de (eventueel) betaalde verzendkosten retour. Het retour bedrag wordt (zonder uitzondering) altijd teruggestort op de rekening waarmee is betaald.

Ruilen gebeurt eenmalig op basis van gedeelde verzendkosten. Dit betekent dat de verzendkosten voor het artikel dat retour wordt gezonden voor rekening van de klant zijn en de verzendkosten voor het nieuwe/vervanging artikel voor rekening van KoelzKidz zijn. Bij het meer dan eenmalig ruilen van een artikel komen de kosten van het toezenden van een nieuw artikel voor rekening van de koper.

Verstuur uw retour of ruiling –na aanmelding- aan:
Koelzkidz.nl
Hendrick Avercampstraat 72
2406 HJ Alphen aan den Rijn

Sluit s.v.p. de (kopie) factuur bij uw retourzending